MAGAZÍN / Gastronomie

Popis:
3.7.2017

Pikantní zapečená žebírka

Recept na pikantní vepřová žebírka si zamilují všichni příznivci masových pokrmů. Tyto žebírka jsou vhodná nejen k posezení u piva, ale i pro slavnostní příležitost.

Suroviny pro cca 5 porcí

Postup přípravy

Masitá vepřová žebírka očistíme a nakrájíme asi na 5 stejně velkých kousků. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno. Česnek sloupneme, 4 stroužky nakrájíme na plátky a zbývající necháme v celku. Z poloviny pomeranče nastrouháme kůru a vymačkáme šťávu.

Žebírka osolíme, vložíme do kastrolu, přidáme celé stroužky česneku, bobkový list, nové koření a celý černý pepř. Vše zalijeme studenou vodou a na mírném ohni vaříme asi 40 minut. Měkká žebírka vyjmeme z vývaru a rozložíme do zapékací mísy.

Na oleji necháme zpěnit cibuli a česnek. Pak vmícháme cukr, který za stálého míchání necháme zkaramelizovat. Nyní přidáme hořčici, cayenský pepř, rajské pyré, pomerančovou šťávu i kůru a worcestrovou omáčku. Vše podlijeme menším množstvím kořeněného vývaru a zvolna necháme vařit tak dlouho, dokud se chutě nespojí a omáčka nezhoustne.

Takto připravenou hustou omáčku naneseme na uvařená žebra, pokapeme olejem a v troubě předtopené na 220 °C zapečeme.

Přejeme dobrou chuť!

Autor / zdroj: -red-

DALŠÍ ČLÁNKY

Post

Znojmo Extreme 790 je za dveřmi

Závod ve výběhu na radniční věž – Znojmo Extreme 790 – je za dveřmi! Koná se již v sobotu a organizátoři slibují nejen skvělé sportovní výkony, celode

Post

Ve Frýdku-Místku si Znojmo připsalo přesvědčivou výhru

V přímém přenosu České televize nedalo Znojmo zachraňujícímu se Frýdku-Místku šanci. Do vedení hosty v první půli po chybě brankář dostal Kuba Teplý,

Post

Festival vína VOC Znojmo navštívilo přes 8 000 lidí. Město žilo od rána do večera

Festival vína VOC Znojmo, jehož 9. ročník se konal 8. května, navštívilo 8 100 lidí. Přálo mu nejen hezké počasí, ale hlavně fakt, že se festival stáv

Reklama

Reklama

PARTNEŘI

www.casopis-dracek.cz www.beautyexpo.cz garaze.fabrego.cz Maminčino koření www.ippolna.cz